Gluten hassasiyeti olan ya da glutensiz beslenmek isteyenler için nefis bir çikolatalı kek hazırladık. İşte çiğ fındıklı ve çikolatalı kek tarifi…
Malzemeler:
Kek için:
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı Hindistan cevizi şekeri
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 3 yemek kaşığı kakao
• 1,5 su bardağı badem unu
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilin
• 1 su bardağı çiğ fındık
Üzerine;
• Çiğ fındık
• Çiğ kaju
Tarif:
1. Fındıkları Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde iri kalacak şekilde çekin.
2. Yumurta ve şekeri Arçelik Mutfak Makinesi kasesine alıp iyice çırpın.
3. Ardından süt ve yağı ekleyip karıştırın.
4. Badem unu, kabartma tozu, kakao ve vanilini de ilave edip karıştırmaya devam edin.
5. Son olarak çektiğiniz fındıkları ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
6. Yağlı kağıt serdiğiniz baton kek kalıbına hamuru dökün.
7. Hamurun üzerine fındık ve kaju serpin.
8. Önceden ısıttığınız 170 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 40-45 dakika pişirin.
9. Fırından çıkarttığınız kekin soğumasını bekleyin.
10. Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’nde yaptığınız nefis kahve eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun!