Ayva ve eti daha önce bir arada denemediyseniz bu uyuma bayılacaksınız. Nefis ayvalı etiniz fırında pişerken yanına tereyağlı pilavınızı yapmayı unutmayın!
Malzemeler:
500 g dana kuşbaşı eti
1 adet orta boy ayva
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy havuç
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
1 adet çubuk tarçın
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı yenibahar
Sıcak su
Tarif:
Soğanları ve havuçları soyun.
Havuçları yarım ay, soğanları da dörde bölerek doğrayın.
Ayvaların kabuklarını soyup dört eşit parçaya bölüp çekirdekli kısımlarını temizledikten sonra ince ince dilimleyin.
Zeytinyağını Arçelik Ankastre Ocak'ta bir tencerede kızdırın. Dana kuşbaşı etlerini ekleyip yüksek ateşte mühürleyin.
Ardından ayva, havuç ve kuru soğanları ekleyip yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün.
Üzeirne aromalarını bırakması için çubuk tarçın ve defne yaprağını ekleyin.
Ayvaların üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyip Arçelik Ankastre Ocak'ta kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede 30-35 dakika kadar pişirin.
Pişme işlemi bitince çubuk tarçını çıkartıp tuz, karabiber ve az miktarda yenibaharı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
Isıya dayanıklı bir fırın kabına aldığınız ayvalı et soteyi önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
İlgili Ürünler
9785 BG Grion (Gri Cam)
Motor Teknolojisi
: Hot Aero Pro
Buhar Destekli Pişirme
: Tam Buharlı Pişirme
Teleskopik Ray Sistemi
: 1 Seviye
OCD T 651 EG Fibona Serisi
ExpertClean Nano Kaplama
: Var
Ocak Tipi Ve Göz Sayısı
: 4 Gözü Gazlı
Genişlik
: 65 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
Ürün Rengi
: Gri Cam Yüzey (Grion)
Ürün Serisi
: Fibona Serisi
Ocak Tipi
: Gazlı Ocak
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.
0
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu sen yap!