Kokusu ve görüntüsü itibarıyla geleneksel lezzetlerimizden biri olan salep ile benzerlik taşıyan nefis tarif.
Malzemeler:
• 1 çay bardağı süt
• 1 su bardağı su
• ½ çay bardağı iri yapraklı siyah çay
• 1 adet kakule
• 1 çay kaşığı vanilya
• ½ çay kaşığı toz zencefil
• 1 çay kaşığı toz tarçın
• 1 adet karanfil
• ¼ çay kaşığı karabiber
• 1 adet yıldız anason
Üzeri için;
• ½ çay kaşığı toz tarçın
• 1 adet yıldız anason
Tarif:
1. Arçelik Kettle’da suyunuzu kaynatın.
2. Siyah çayı kaynayan suda birkaç dakika demlemeye bırakın.
3. Arçelik Ankastre Ocak’ta demlenen çayı süzün ve suyunu sütünüzle birlikte kaynatın.
4. Sütünüz kaynadıktan sonra içine kakule çekirdekleri, vanilya, zencefil, tarçın, karanfil, karabiber ve anasonu ilave edin.
5. Tüm malzemeleri 2 dakika daha kaynatın.
6. Baharatların aromasının geçtiği köpük köpük olan sütlü karışımı bir süzgeç yardımıyla süzün.
7. Bu sayede aroması tamamen birbirine karışmış bir içecek elde edeceksiniz.
8. Chai Tea Latte’nizin üzerini tarçın ve yıldız anason ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!