Mersin mutfağının en meşhur tatlılarından biri olan cezerye, günün her saatinde enerji vermeye geliyor! İşte lezzetli atıştırmalık cezeryenin tarifi…
Malzemeler:
• 1 kg kilo havuç
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 yemek kaşığı bal
• Yarım tatlı kaşığı toz tarçın
• 1 çay kaşığı toz zencefil
• Yarım tatlı kaşığı yenibahar
• 1 tatlı kaşığı nişasta
• 1 yemek kaşığı su
• 150 g fındık
Üzeri için;
• 2 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
Tarif:
1. Havuçları iyice yıkayıp kabuklarını soyun.
2. Geniş bir tencere içerisine havuçları iri iri 2-3 parmak genişliğinde doğrayın.
3. Tencerenin üzerini geçecek kadar su doldurun.
4. Arçelik Ankastre Ocak’ta havuçlar yumuşayana kadar 20-25 dakika haşlayın.
5. Havuçlar pişerken fındıkları Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde iri olacak şekilde çekin.
6. Haşladığınız havuçları da Arçelik Resital Doğrayıcı ile püre haline gelene kadar çekin.
7. Püre haline gelen havuçları geniş bir tavaya döküp Arçelik Ankastre Ocak’a alın.
8. Üzerine toz şekeri ekleyip devamlı karıştırarak kısık ateşte pişirin.
9. Ardından toz tarçın, zencefil ve yenibaharı ekleyip karıştırmaya devam edin.
10. Nişastayı bir yemek kaşığı suyla açıp karışıma ekleyin.
11. Kıvamı koyulaşınca fındıkları ilave edin.
12. Düz bir borcama Hindistan cevizi tozu serpin.
13. Pişirdiğiniz havuç karışımını döküp spatula yardımıyla düzeltin.
14. Üzerine de Hindistan cevizi tozu serpin.
15. 2-3 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirin.
16. Servis etmeden önce bıçak yardımıyla dilediğiniz boyutta kesin.
17. Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’nde hazırladığınız nefis kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!