Beef Wellington Tarifi

Beef Wellington Tarifi

İngiliz mutfağının klasiği olan Beef Wellington; et, mantar ve milföy hamurunun bir araya geldiği nefis bir yemektir. Bu tarif, misafir sofralarınıza da yılbaşı sofranıza da çok yakışacak!

Malzemeler:

• 600 g bütün bonfile
• 500 g milföy hamuru
• 250 g mantar
• 200 g füme antrikot 
• 1 adet yumurta
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı dijon hardalı
• 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
• Yarım tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için;

• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı yoğurt

Tarif:

1. Mantarların kabuğunu soyun ve Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde çok kısa çekip kenara alın.
2. Bütün bonfileyi geniş bir kaseye alıp tuz ve karabiber ile ovun.
3. Arçelik Ankastre Ocak’a en geniş, mümkünse döküm tavanızı koyup ısıtın.
4. Zeytinyağını ekleyin ve bonfilenin her iki tarafını yüksek ateşte yaklaşık ikişer dakika çevirerek eti mühürleyin. 
5. Bu yapılan kısa mühürleme işlemiyle etin dış tabakası pişerken etin lezzetli suyu içinde kalır.
6. Pişen etinizi kenara alın ve her tarafına hardal sürün.
7. Arçelik Ankastre Ocak’ta eti pişirdiğiniz tavayı yağlayıp mantarları pişirin.
8. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra suyunu çekince ocaktan alın. 
9. Tezgahınızı genişçe streç film ile kaplayın.
10. Streç filmin üzerine aralarında boşluk kalmayacak şekilde ve birbirlerinin üzerine birer santim geçecek şekilde füme antrikotları yan yana dizin. 
11. Dizdiğiniz antrikotların üzerine mantarlı içi yayın ve pişirdiğiniz bonfileyi harcın üzerine oturtun.
12. Daha sonra etin üst kısmını da kaplayacak şekilde birkaç dilim füme antrikot etini üzerine yerleştirin.
13. Ardından dikkatlice streç film ile bonfileyi füme et dışında kalacak şekilde güzelce sarın.
14. Sıkıca sardıktan sonra bu şekilde Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde 30 dakika bekletin.
15. Bu sırada tezgaha milföy hamurlarını alın.
16. Bonfileyi saracak büyüklükte milföy hamurlarını kenarlarından birleştirin ve merdane yardımıyla açıp dikdörtgen oluşturun.
17. Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirdiğiniz bonfileyi alın ve dikkatlice streç filmi çıkarıp milföy hamurunun ortasına yerleştirin.
18. Sonra hamurun kenarlarını kıvırarak rulo şeklinde sarın. 
19. Sardıktan sonra hamurun üzerine bıçakla çapraz çizgiler atın.
20. Arçelik Ankastre Fırın tepsinin üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra milföy hamuru ile sardığınız etinizi tepsiye alın.
21. Üzerine sürmek için bir kasede yoğurt ve yumurtayı karıştırın.
22. Hamurun üzerine bu karışımı sürün. 
23. Önceden 200 derecede ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da orta pişmiş için 20 dakika, iyi pişmiş için 40-45 dakika kadar pişirin.
24. Piştikten sonra biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!
 

İlgili Ürünler

DO 6964 C Resital
3
  • Güç : 500 W
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • Hız Kademesi : -
  • Kaydırmaz Altlık : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
OCD T 651 ES Fibona Serisi
0
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (Pişirme Alanı Genişletilmiş Ocak)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
3.110 TL
284630 EI
8
  • Toplam Hacim (L) : 580 L
  • Ürün Rengi : Leke Tutmayan İnoks
  • VitaminZone Teknolojisi : Yok
  • FullFresh+ Teknolojisi : Var
  • Mavi Işık Teknolojisi : Var
  • Koku Giderme Teknolojisi : -
  • Kapı Yönü Değiştirme : -
18.839 TL
AFC 470 D
0
  • Motor Teknolojisi : Smart Aero Pro
  • Homewhiz : Wi-Fi
  • Buharlı Pişirme : SteamWell Plus Otomatik Buhar Destekli Pişirme
  • Teleskopik Ray Sistemi : 1 Seviye
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
  • Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme : Var
13.469 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.