Bal Kabaklı Humus Tarifi

Bal Kabaklı Humus Tarifi

Orta Doğu ülkelerinde domates ve salatalıkla yenilen, batıda ise meze ve sos olarak yerini alan klasik humus yerine, mükemmel lezzeti ile bal kabaklı humus tarifi…

Malzemeler:

• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 1 su bardağı haşlanmış bal kabağı
• 4 yemek kaşığı tahin
• 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 diş dövülmüş sarımsak
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

• Kabak çekirdeği içi
• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarif:

1. Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan iki ayrı tencerede nohutları ve bal kabağını haşlayın.
2. Arçelik Resital Doğrayıcı’nın haznesine kabuğunu çıkardığınız nohutları ve bal kabağını koyun. 
3. Üstüne tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz, kimyon ve sarımsağı ilave ederek kısa aralıklarla çalıştırın.
4. Humusun pürüzsüz bir kıvama gelmesi için Arçelik Resital Doğrayıcı’yı çalıştırmaya devam edin.
5. Pürüzsüz bir kıvama gelen humusu servis tabağınıza koyup, kabak çekirdekleri ve zeytinyağı ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!
 

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi
0
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (Pişirme Alanı Genişletilmiş Ocak)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
3.110 TL
DO 6964 C Resital
3
  • Güç : 500 W
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • Hız Kademesi : -
  • Kaydırmaz Altlık : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.