Orta Doğu ülkelerinde domates ve salatalıkla yenilen, batıda ise meze ve sos olarak yerini alan klasik humus yerine, mükemmel lezzeti ile bal kabaklı humus tarifi…
Malzemeler:
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 1 su bardağı haşlanmış bal kabağı
• 4 yemek kaşığı tahin
• 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 diş dövülmüş sarımsak
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
• Kabak çekirdeği içi
• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarif:
1. Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan iki ayrı tencerede nohutları ve bal kabağını haşlayın.
2. Arçelik Resital Doğrayıcı’nın haznesine kabuğunu çıkardığınız nohutları ve bal kabağını koyun.
3. Üstüne tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz, kimyon ve sarımsağı ilave ederek kısa aralıklarla çalıştırın.
4. Humusun pürüzsüz bir kıvama gelmesi için Arçelik Resital Doğrayıcı’yı çalıştırmaya devam edin.
5. Pürüzsüz bir kıvama gelen humusu servis tabağınıza koyup, kabak çekirdekleri ve zeytinyağı ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!