Bakliyatlı Sonbahar Salatası Tarifi

Bakliyatlı Sonbahar Salatası Tarifi

Hem besleyici hem de oldukça doyurucu olan bu bakliyatlı salatayı sağlıklı bir öğün olarak kolayca hazırlayabilirsiniz!

Malzemeler:

    •  Yarım su bardağı Meksika fasulyesi
    •  Yarım su bardağı buğday 
    •  1 adet mor soğan 
    •  1 adet salatalık
    •  ¼ demet maydanoz 
    •  Yarım çay bardağı nar tanesi 
    •  2 yemek kaşığı ay çekirdeği

Sosu için;

    •  2 diş sarımsak
    •  1 yemek kaşığı nar ekşisi 
    •  1 yemek kaşığı limon suyu
    •  Yarım çay bardağı zeytinyağı
    •  Yarım tatlı kaşığı tuz
    •  1 çay kaşığı karabiber

Tarif:

    1.  Meksika fasulyesi ve buğdayı iyice yıkayın.
    2.  Arçelik Ankastre Ocak’ta 2 ayrı tencerede fasulyeleri ve buğdayı derin suda haşlayın.
    3.  Soğanı soyup küp küp kesip derin bir kap içine alın.
    4.  Salatalığı ve maydanozu Arçelik Resital Doğrayıcı da doğrayıp ekleyin.
    5.  Üzerine nar taneleri ve ay çekirdeğini de ilave edin.
    6.  Arçelik Ankastre Ocak’ta haşlanan fasulye ve buğdayı ayrı ayrı süzüp soğuması için kenarda bekletin.
    7.  Sosu için sarımsakları ezin.
    8.  Küçük bir kasede sarımsakların üzerine nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
    9.  Soğuyan fasulye ve buğdayı salata malzemelerinin üzerine koyun.
    10.  Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip karıştırın. 

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

OCD K 752 DWKS Fibona Serisi
1
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 5 Gözü Gazlı (1'i WOK)
  • Genişlik : 75 cm
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
5.339 TL
DO 6964 C Resital
3
  • Güç : 500 W
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • Kaydırmaz Altlık : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
619 TL 529 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.