Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal kabağı çorbasında ufak dokunuşlarla farklı ve leziz tarifler elde edebilirsiniz. İşte nefis aroma ve kokusuyla zencefilli bal kabağı çorbası… 

Malzemeler:

• 1 kg bal kabağı
• 1 adet büyük soğan
• 1 adet patates 
• 1 parça taze kök zencefil
• 1 çay kaşığı muskat rendesi
• Yarım çay bardağı zeytinyağı 
• 4 su bardağı sebze suyu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
• 1 çay kaşığı karabiber
• 3 yemek kaşığı krema
• Kabak çekirdeği içi

Tarif:

1. Soğan ve patatesleri soyup küp küp doğrayın.
2. Bal kabaklarını da soyup doğrayın.
3. Arçelik Ankastre Ocak’ta geniş bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın.
4. Soğanları atıp kavurmaya başlayın.
5. Ardından patatesleri atın karıştırın.
6. Sonra doğradığını bal kabaklarını ilave edip karıştırarak kavurun.
7. Sebzeler hafif renk değiştirince tuz, muskat rendesi, zencefil, toz kırmızı biber ve karabiberi ekleyin.
8. Üzerine sebze suyunu dökün. 
9. Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynayana kadar yüksek ateşte ve sonra altını kısıp pişmeye bırakın. 
10. Sebzeler iyice yumuşayınca  Arçelik Resital El Blender’ı ile pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
11. Son olarak kremayı da yavaşça ekleyip karıştırın. 
12. Çorbanızı sıcak sıcak servis kaselerine doldurun.
13. Üzerine çiğ kabak çekirdeği içi serpip, kızarmış ekmekle servis edin.
Afiyet olsun!
 

İlgili Ürünler

OCL T 651 ES Fibona Serisi
0
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (Pişirme Alanı Genişletilmiş Ocak)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
2.059 TL
HB 6970 Resital
0
  • Güç : 700 W
  • Hız Kademesi (Adet) : 12
659 TL 579 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.