Malzemeler:
Tabanı için;
• 1 paket kakaolu bisküvi
• 1 çay bardağı yer fıstığı
• 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Dolgusu için;
• 1 paket krema
• 160 g çikolata
• 1 su bardağı yer fıstığı
Üzeri için;
• Yer fıstığı
Tarif:
1. Tuzlu fıstıkları Arçelik Resital Doğrayıcı’da iri iri çekip kenara alın.
2. Ardından bisküvileri Arçelik Resital Doğrayıcı’da çekin.
3. Bir kase içerisine bisküvi, tereyağı ve çektiğiniz fıstıkları alıp karıştırın.
4. Karışımı tart kalıbına döküp düzelttikten sonra Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırın ve 15 dakika dinlendirin.
5. Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tavaya kremayı alıp ısıtın.
6. İyice ısınınca kaynama noktasına gelmeden altını kapatın ve üzerine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ekleyip karıştırın.
7. Dolgusu için yine Arçelik Resital Doğrayıcı’da yer fıstıklarını çekip toz haline getirin.
8. Homojen bir şekilde çikolatalar eridikten sonra toz haline getirdiğiniz yer fıstıklarını döküp karıştırın.
9. Buzdolabında dinlenen tart tabanının üzerine harcınızı döküp üstünü düzeltin.
10. Tartı yeniden Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 1 saat dinlendirin.
11. Servis etmeden önce üzerini yer fıstığıyla süsleyin.
12. Arçelik Resital Çay Makinesi’nde demlediğiniz çay eşliğinde tartınızı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!