Tavuk Ciğeri Tarifi

Tavuk Ciğeri Tarifi

Daha çok kuzu ve dana ciğerini duysak da tavuk ciğeri de en az onlar kadar lezzetli ve vitamin değeri yüksektir. İşte kolayca yapabileceğiniz nefis tavuk ciğeri tarifi…

Malzemeler:

• 500 g tavuk ciğeri
• 2 adet kuru soğan
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı un
• Yarım tatlı kaşığı kekik
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• 1 yemek kaşığı tereyağı 

Tarif:

1. Tavuk ciğerleri iyice yıkayıp süzün.
2. Soğanları iri iri doğrayın.
3. Ciğerleri de kuşbaşı şeklinde doğrayın.
4. Arçelik Ankastre Ocak içerisine ciğerleri alıp kavurmaya başlayın.
5. Üzerine tuz, karabiber, kimyon, kekik ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
6. Suyunu salıp çekene kadar Arçelik Ankastre Ocak’ta pişirin.
7. Doğradığınız soğanları da ekleyip kavurmaya devam edin.
8. Kırmızı toz biber, pul biber ve tereyağını da ekleyip 5-6 dakika karıştırın.
9. Tavuk ciğeri sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi
0
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (Pişirme Alanı Genişletilmiş Ocak)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
3.110 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.