Portakal Kreması Tarifi

Portakal Kreması Tarifi

Birçok meyveyle yapılabilen Custard olarak adlandırılan koyu kıvamlı kremaları; tatlı, pasta ve kahvaltılarda kullanabilirsiniz. İşte portakal kreması tarifi…

Malzemeler:

• 2 adet portakal kabuğu rendesi
• 1 su bardağı portakal suyu
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 1 çay kaşığı tarçın 
• 2 adet yumurta
• 100 g tereyağı

Üzeri için;

• Nane

Tarif:

1. Portakalın kabuklarını rendeleyin.
2. Derin bir kasede yumurtaları Arçelik Resital Mikser ile çırpın.
3. Arçelik Ankastre Ocak’ta tencereye portakal kabuğunu, portakal suyunu, şekeri ve nişastayı koyup karıştırın.
4. Karışıma çırptığınız yumurtaları da ekleyip Arçelik Ankastre Ocak’ta orta ateşte devamlı karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
5. Pişirdiğiniz kremayı tel süzgeçten geçirin ve soğumadan tereyağını ekleyin.
6. Devamlı karıştırarak tereyağını eritin.
7. Hazırladığınız portakal kremasını kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatın.
8. Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 10-15 gün saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

MK 6940 Resital
1
  • Güç : 425 W
  • Hız Kademesi Ayarı : Var
  • Çırpma Aparatları : Var
  • Paslanmaz Çelik Hamur Kancası : Var
  • Bulaşık Makinesinde Yıkanabilir Aksesuarlar : Var
599 TL
OCD T 651 ES Fibona Serisi
0
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (Pişirme Alanı Genişletilmiş Ocak)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
2.469 TL
284630 EI
6
  • Toplam Hacim (L) : 580 L
  • Ürün Rengi : Leke Tutmayan İnoks
  • FullFresh+ Teknolojisi : Var
  • Mavi Işık Teknolojisi : Var
12.959 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.