Peynir Fondü Nasıl Yapılır?

 

Malzemeler:

• 300 ml süt
• 2 diş sarımsak
• 200 kaşar peyniri
• 250 g kolot peyniri 
• 200 cheddar peyniri
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• Yarım çay kaşığı muskat rendesi
• 1 adet simit 

Tarif:

1. Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tencereye sarımsakları alıp üzerine sütü dökün ve ocağı açın.
2. Kısık ateşte 4-5 dakika sonra aromasını süte bırakan sarımsakları tencereden çıkartın. 
3. Sütün üzerine kolot peyniri, kaşar peyniri ve cheddar peynirini ekleyip peynirler homojen bir karışım olana kadar karıştırın.
4. Ardından üzerine tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip karıştırın. 
5. Karışımı bir kaseye koyup fondü tabağının üzerine alın.
6. Taze simitlerle beraber servis edin.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi
0
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (Pişirme Alanı Genişletilmiş Ocak)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
2.059 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.