Patates Borani Tarifi

Klasik patates yemeklerinden farklı, domates ve yoğurt sosuyla da mantıyı andıran bu lezzetli yemeği hazırlamak çok kolay!

Malzemeler:

Patatesi için;

• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet soğan
• 3 adet orta boy patates
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı toz kırmızı tatlı biber

Domates sosu için;

• 2 adet domates rendesi
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1/2 (yarım) çay bardağı su

Üzeri için;

• 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
• 1/4 (çeyrek) demet maydanoz

Tarif:

1. İlk olarak patatesleri Arçelik Ankastre Ocak’ta haşlayın ve soğuduktan sonra büyük parçalar halinde doğrayın.
2. Domates sosu için Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız bir sos tavasının içerisine domates rendesi, salça, zeytinyağı, tuz ve suyu alıp iyice karıştırarak pişirin.
3. Kıvam alınca hazırladığınız sosu kenara alın.
4. Ardından Arçelik Ankastre Ocak’a aldığımız tavanın içerisine zeytinyağını alın.
5. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek biraz kavurun.
6. Tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi de ekleyerek iyice karıştırın.
7. Haşlayıp doğradığınız patatesleri de ekleyin ve patatesleri ezici yardımı ile püre haline getirin.
8. Hazırladığınız püreden parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak toplar elde edin.
9. Hazırladığınız topları bir servis tabağına alın. 
10. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve hazırladığınız domates sosunu da gezdirin.
11. Son olarak kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin. 

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi
0
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (Pişirme Alanı Genişletilmiş Ocak)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
2.469 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.