Macar Gulaş Tarifi

Macar Gulaş Tarifi

Geleneksel Türk yemeklerine benzerliğiyle bilinen Macar mutfağının en lezzetli yemeklerinden Macar Gulaş tarifi…

Malzemeler:

• 1 kilogram dana kuşbaşı eti 
• 400 g mantar 
• 2 adet havuç
• 3 adet soğan 
• 3 diş sarımsak 
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 200 g tereyağı
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
• 1 tatlı kaşığı tuz 
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kekik
• ½ çay kaşığı kimyon
• 1 yemek kaşığı un
• 4 adet defne yaprağı
• 800 ml su

Tarif:

1. Dana kuşbaşı eti iri olarak doğrayın.
2. Patatesleri iyice yıkayın.
3. Soğan ve sarımsağı yemeklik, mantarları da iri iri doğrayın.
4. Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici içerisinde tereyağı ve sıvı yağı alıp kızdırın.
5. Doğranmış soğan ve sarımsakları 2-3 dakika yağda çevirdikten sonra tüm baharatları ekleyin ve karıştırın.
6. Ardından kuşbaşı doğradığınız etleri ilave edip etler suyunu çekene kadar Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’de kavurun ve suyunu ekleyin.
7. Küçük bir kasede, unu ve yemeğinizden 1 kepçe suyu alıp pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın ve yavaş yavaş Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici içerisine ekleyin.
8. Patates, havuç, mantar ve defne yapraklarını da ilave edip Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’yi yahni moduna getirin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin.
9. Servis tabağınıza aldığınız gulaş yemeğinizin üzerine maydanoz serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

MC 6056 I Gurme Şef™ Multi Cooker
11
  • Ön Tanımlı Program : 10
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Yes
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L
2.699 TL
 Ayın Fırsatı
Ayın Ürünü
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.