Kızarmış Karidesler Tarifi

 

Malzemeler:

• 600 g Jumbo karides 
• Yarım su bardağı mısır unu 
• Yarım tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kabartma tozu 

Kızartmak için; 

• Sıvı yağ

Mayonezli sos için; 

• 5 yemek kaşığı mayonez 
• 3-4 dal maydanoz 
• Yarım limonun suyu 
• 1 yemek kaşığı hardal
• 1 tatlı kaşığı kapari 
• Yarım çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karabiber 

Tarif:

1. Derin bir kasede mısır unu, tuz, karabiber, kırmızı biber ve Jumbo karidesleri karıştırın. 
2. Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencerede yağı ısıtmaya başlayın.
3. Soslu karidesleri bu yağda kızartın ve her tarafta 1 ila 2 dakika pişene kadar pişirin.
4. Süzerek tabağa çıkartın.
5. Kağıt havlu kaplı bir tabağa aktarın. 
6. Mayonezli sos için bir kasede mayonez, dereotu, limon suyu, kapari, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın. 
7. Hazırladığınız sosu bir kaseye alın.
8. Kızarttığınız karidesleri hazırladığınız sos eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi
0
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (Pişirme Alanı Genişletilmiş Ocak)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
2.059 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.