Kırmızı Pesto Sos Nasıl Yapılır

Mevsiminde toplanan kurutulmuş domatesler sayesinde kırmızı rengi alan kırmızı pesto sos tarifi…

Malzemeler:

• 3 diş sarımsak
• 2/3 su bardağı zeytinyağı
• Yarım çay bardağı çam fıstığı 
• 1 adet domates 
• 7-8 adet kurutulmuş domates
• 8-10 yaprak fesleğen
• 1 adet chili biber
• Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
• Karabiber
• Tuz

Tarif:

1. İnce ince doğranan sarımsaklar Arçelik Ankastre Ocak’ta zeytinyağı ile kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurulur. 
2. Ardından ayrı bir tavada çam fıstıkları kavurun. 
3. Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine; kavurduğunuz çam fıstıkları ve sarımsaklı zeytinyağını dökün.
4. Üzerine taze doğranmış domates, çam fıstığı, parmesan, kırmızı kapya biber, fesleğen, kuru domates, tuz ve karabiberi ekleyin. 
5. Arçelik Resital Doğrayıcı’da çekmeye başlayın.
6. İyice çekip homojen bir kıvama gelince sosunuz hazır.

Afiyet olsun!

NOTLAR : 

• Sarımsağı zeytinyağında kavurup kullanmak, aromasını vermesini sağlar.
• Çam fıstıklarını kavururken devamlı karıştırmak ya da tavayı hareket ettirmek yanmasını engeller.
• Acı sevmiyorsanız tarifte chili biber yerine kapya biber kullanabilirsiniz.
• Hazırladığınız sosu bir hafta buzdolabında ağzı kapalı şekilde muhafaza edebilirsiniz.

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi
0
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (Pişirme Alanı Genişletilmiş Ocak)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
3.110 TL
DO 6964 C Resital
3
  • Güç : 500 W
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • Hız Kademesi : -
  • Kaydırmaz Altlık : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.