Evde Nasıl Hindistan Cevizi Sütü Yapılır?

 

Malzemeler:

• 2 adet Hindistan cevizi
• Oda sıcaklığında 500 ml su

Tarif:

1. Hindistan cevizlerinizi kırıp dikkatlice kabuğundan ayırın ve etli kısımlarını bir kaseye doldurun.
2. Tüm hindistan cevizinin etli kısmını çıkardıktan sonra Arçelik Resital Blender içerisine alın.
3. Üzerine oda sıcaklığındaki suyu ekleyip yavaş yavaş çalıştırın. 
4. 5-6 dakika çalıştırdıktan sonra kapağı kapalı şekilde Arçelik Resital Blender içerisinde oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
5. Bekletme sonrası Arçelik Resital Blender yeniden çalıştırın.
6. Pürüzsüz bir hal aldıktan sonra tülbent serdiğiniz bir süzgeçten geçirin ve Hindistan cevizini posasından ayırın. 
7. Hindistan cevizi sütünüzü cam şişenize doldurup Arçelik No Frost Buzdolabı'na kaldırın.

Afiyet olsun!

NOTLAR: 

• Hazırladığınız Hindistan cevizi sütünüzü mutlaka cam şişede ve Arçelik No Frost Buzdolabı'na muhafaza edin.
• Paketli ve katkı maddeli olmadığı için 3-4 gün içerisinde tüketmeniz önerilir. 
• Kalan Hindistan cevizi posasını kurabiye, kek gibi tariflerinizde kullanabilirsiniz.

İlgili Ürünler

TB 6962 C Resital
0
  • Güç : 600 W
  • Hız Kademesi Ayarı : Var
  • Sürahi Malzemesi : Cam
  • Buz Kırma Fonksiyonu : Var
839 TL
284630 EI
6
  • Toplam Hacim (L) : 580 L
  • Ürün Rengi : Leke Tutmayan İnoks
  • FullFresh+ Teknolojisi : Var
  • Mavi Işık Teknolojisi : Var
10.803 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.