Çilekli Dondurma Tarifi

Çilekli Dondurma Tarifi

Yaz sıcakları başladığına göre tatlı ihtiyacımızı karşılamanın en güzel anları da geldi. Buz lezzetli ve doğal dondurmaları mutfağınızda yapmanın tam zamanı!

Malzemeler:

  • 1 kase çilek
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet muz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Tarif:

  1. Çileklerin saplarını çıkarıp yıkayın.
  2. Vişnelerin çekirdeklerini ayırın.

  1. Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine muzu ve yoğurdu alıp püre haline gelene kadar çekin.
  2. Püre haline gelen karışımı dondurma kalıplarının tabanına 1 parmak dolduracak şekilde boşaltın.
  3. Ardından dondurma kalıbını Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde 1 saat bekletin.
  4. Çilekleri ve çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine alın ve püre haline gelene kadar çekin.
  5. Buzluktan aldığınız dondurma kalıplarının üzerini çilek püresini ekleyip doldurun.
  6. Dondurma kalıplarını yeniden Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümüne koyup 1 gece bekletin.
  7. Dondurmalarınızı kalıplardan çıkarıp bekletmeden tüketin.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

DO 6964 C Resital
3
  • Güç : 500 W
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • Hız Kademesi : -
  • Kaydırmaz Altlık : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
274581 EI
2
  • Toplam Hacim (L) : 532 L
  • Ürün Rengi : Leke Tutmayan İnoks
  • VitaminZone Teknolojisi : Yok
  • FullFresh+ Teknolojisi : Var
  • Mavi Işık Teknolojisi : Var
  • Koku Giderme Teknolojisi : -
  • Kapı Yönü Değiştirme : -
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.