Üzüm Marmelatı Tarifi
Üzüm Marmelatı Tarifi

Kokulu siyah üzümlerin zamanı geçmeden onları değerlendirmenin en güzel yolu marmelat yapmak! İşte kavanoz kavanoz hazırlayıp ister kahvaltılarda isterseniz de tatlılarınızda kullanabileceğiniz üzüm marmelatı tarifi…

Malzemeler:

    •   2 kg siyah üzüm 
    •   1 kg toz şeker 
    •   Yarım limonun suyu 
    •   5-6 adet karanfil

Tarif:

    1.   Üzümleri saplarından ayırıp yıkayın. 
    2.   İyice süzüldükten sonra Arçelik Ankastre Ocak’ta geniş bir tencereye üzümlerin yarısını alın.
    3.   Üzerine şekerin yarısını ilave edin.
    4.   Ardından kalan üzüm ve şekeri de tencereye boşaltın.
    5.   Şeker ve üzümleri bu şekilde 1 saat bekletin.
    6.   Beklettikten sonra Arçelik Ankastre Ocak’ı açıp şeker eriyene kadar kaynatın.
    7.   Kaynayınca ocağın altını kısıp arada karıştırarak yarım saat daha pişirin. 
    8.   Bu sırada içerisine limon suyunu ve karanfilleri de atın.
    9.   Bu şekilde 10 dakika daha kaynatıp iyice kıvam aldıktan sonra Arçelik Ankastre Ocak’tan alın.
    10.   Sterilize ettiğiniz kavanozlara doldurun ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip soğumasını bekleyin.
    11.   Eğer marmelatınızın taneli olmasını istemiyorsanız Arçelik Resital El Blender’ı ile pürüzsüz hale gelene kadar çekip sonrasında kavanozlara doldurabilirsiniz. 
    12.   Kavanozlar soğuduktan sonra çevirip serin ve ışık almayan yerde muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

OCD K 752 DWKS
1
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 5 Gözü Gazlı (1'i WOK)
  • Genişlik : 75 cm
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
4.649 TL
HB 6970 Resital
0
  • Güç : 700 W
  • Hız Kademesi (Adet) : 12
629 TL 549 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.