Mantı Sosu Nasıl Yapılır?

 

Malzemeler:
•    2 yemek kaşığı sıvı yağ
•    4 yemek kaşığı tereyağı
•    1 yemek kaşığı biber salçası
•    2 yemek kaşığı domates salçası
•    1 çay kaşığı toz şeker
•    2 tatlı kaşığı kuru nane
•    Kekik
•    Tuz
•    Pul biber
Tarif:
1.    Zeytinyağı ve tereyağını Arçelik Ankastre Ocak'ta tavaya alın ve ısıtın.
2.    Üzerine salçayı ekleyin ve iyice ezin.
3.    Salça kızarınca şeker ve pul biberi ekleyin.
4.    Ardından nane ve kekiği ekleyin.
5.    Nane ve kekik de kızarınca ocaktan alabilirsiniz.
6.    Mantı sosunuz hazır.
Afiyet olsun!
How to notları:
•    Salçanızı yağ kızdırmadan eklemeyin.
•    Isıyı daha iyi ilettiği için bakır tavada yaparsanız daha lezzetli olur.
•    Salça ile birlikte damak tadınıza göre domates püresi de ekleyebilirsiniz.
 

İlgili Ürünler

OCD T 651 EG
0
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (Pişirme Alanı Genişletilmiş Ocak)
  • Ürün Rengi : Gri Cam Yüzey (Grion)
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
1.799 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.