Kıyma Kavurma Nasıl Yapılır?

 

Malzemeler:
•    300 gram dana kıyma 
•    3 adet orta boy sivri biber
•    2 adet orta boy kırmızı biber
•    2 adet orta boy soğan
•    3 diş sarımsak
•    1 tatlı kaşığı karabiber
•    1 tatlı kaşığı kimyon
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    1 tatlı kaşığı pul biber
•    1/2 yemek kaşığı salça
•    1 çay kaşığı şeker
•    1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tarif:
1.    Soğanların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkartın ve yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları rendeleyin.
2.    Arçelik Ankastre Fırın'da tavaya yağı alın ve ısıtın. İçerisine küp doğranmış soğanları ekleyip, kavurmaya başlayın.
3.    Soğanlar pembeleşince içerisine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
4.    Ardından biberleri, sarımsağı ve salçayı ekleyerek karıştırın.
5.    Ağzını kapatarak kısık ateşte 5-6 dakika pişirin.
6.    Ardından kapağı açın ve içerisine baharatları ilave edip karıştırın.
7.    Kıyma kavurma hazır, ocaktan alıp dilerseniz maydanoz dilerseniz fesleğen doğrayarak servis edebilirsiniz. 
Afiyet olsun!
 

İlgili Ürünler

9785 BG Grion
1
  • 3 Boyutlu Pişirme Özelliği : Var
  • Fırın Fonksiyon Adedi : 17
  • Teleskopik Ray Sistemi : 1 Seviye
  • Ürün Serisi : Symphony Tasarım
  • Buhar Destekli Pişirme : Var
  • Fırın Rengi : Gri Cam Yüzey (Grion)
  • Fırın Hacmi : 71 L
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.