Kiraz Reçeli Tarifi
Kiraz Reçeli Tarifi

Kiraz mevsimi geçmeden kavanozları doldurmanın tam zamanı! Kışa hazırlık olarak yapabileceğiniz kiraz reçeli tarifi hazırladık. İşte tam kıvamında kiraz reçeli tarifi…

Malzemeler: 
•  2 kg kiraz 
•  1 kg toz şeker 
•  200 ml su 
•  1 çay kaşığı tereyağı
•  Çeyrek limonun suyu
Tarif:
1.  Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkartın.
2.  Geniş bir tencereye kirazları alıp üzerine toz şekeri döküp 1 saat oda sıcaklığında bekletin.
3.  Tencereyi Arçelik Ankastre Ocak’a alın ve suyu ekleyip altını açın. 
4.  Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp ara ara kontrol edip karıştırarak koyulaşmaya başlayana kadar pişirin.
5.  Pişerken üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşık yardımıyla alın. 
6.  Suyu hafiften koyulaşmaya değişmeye başlayınca köpük ve parlak olması için tereyağını ekleyip karıştırın. 
7.  Tereyağı eriyince limon suyunu koyup karıştırın.
8.  Limon suyu koyduktan sonra da 5-10 dakika kısık ateşte arada karıştırarak pişirin ve Arçelik Ankastre Ocak’ın altını kapatın.
9.  Cam kavanozları sıcak suda yıkayın.
10.  Reçelden tüketeceğiniz kadarını ayırıp geri kalanını kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
11.  Kavanozlar soğuduktan sonra Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırın. 
Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 601 ES
0
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 60 cm
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
1.749 TL
284630 EI
6
  • Toplam Hacim (L) : 580 L
  • Ürün Rengi : Leke Tutmayan İnoks
  • FullFresh+ Teknolojisi : Var
  • Mavi Işık Teknolojisi : Var
  • Kahvaltılık 0 Derece Bölmesi : Var
9.010 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.