Sebzeli Tavuk Yahni Tarifi
Sebzeli Tavuk Yahni Tarifi

Badem ve kuru erikle farklı bir lezzet kattığımız bu sebzeli tavuk yahni sofranın gözdesi olacak!

Malzemeler:

  • 6 adet tavuk bonfile
  • 1 adet havuç
  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 8-10 adet çiğ badem
  • 6-7 adet kuru erik
  • 4 yemek ay çiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak tavuk suyu

Tarif:

  1. Havuç, domates, sarımsak ve soğanların kabuklarını soyun.
  2. Arpacık soğanları bütün olarak bırakıp diğer tüm sebzeleri Arçelik Resital Doğrayıcı’ da doğrayın.
  3. Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi sote moduna getirip ay çiçek yağını ekleyin ve ısıtın.
  4. Yıkayıp kuruladığınız tavukların iki tarafını da ısıttığınız yağda mühürleyin.
  5. Ardından arpacık soğanları, doğradığınız domates, havuç, sarımsak, yeşil biberi ekleyin.
  6. Çiğ badem, kuru erik, tuz, karabiber ve tavuk suyunu da ilave ettikten sonra Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi yahni moduna getirip kapağını kapatın.
  7. Kapağını kapattığınız sebzeli tavuk yahninizi pişirin.
  8. Pişen tavuk yahniyi sıcak servis edin.
Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

DO 6964 C Resital
3
  • Güç : 500 W
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • Kaydırmaz Altlık : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
579 TL 529 TL
MC 6056 I Gurme Şef™ Multi Cooker
10
  • Ön Tanımlı Program : 10
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Yes
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L
1.519 TL 1.349 TL
 Ayın Fırsatı
Üç Günlük İndirim
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.