Kereviz Saplı Et Tarifi
Kereviz Saplı Et Tarifi

Kereviz sapını etle beraber tencere yemeğinde hiç denediniz mi? Yavaş yavaş pişen besleyici bu tarifi yaptığınıza pişman olmayacaksınız!

Malzemeler:

  • 300 g kuşbaşı et
  • 2 demet kereviz sapı
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı sıcak et suyu

Tarif:

  1. Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici'yi Düdüklü Et moduna alın.
  2. İri kuşbaşı doğranmış etleri ve üzerini geçecek kadar suyu Gurme Şef kasesine koyun.
  3. Yüksek basınca alın ve etleri 20 dakika pişirin.
  4. Pişirme işlemi bitince, Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici soğuduktan sonra basıncını tahliye edin ve kapağını açın.
  5. Eti kenara alın.
  6. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  7. Kereviz saplarını ve maydanozu da Arçelik Resital Doğrayıcı ile doğrayın.
  8. Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici'yi Kısık Ateşte Pişirme moduna alın.
  9. Zeytinyağını ekleyin ve soğanı kavurmaya başlayın.
  10. Üzerine salçaları ve haşladığınız eti ekleyin.
  11. Ardından tuz, karabiber, kereviz sapı, maydanoz ve et suyunu da ilave edip karıştırıp kapağını kapatın.
  12. Basıncı en yüksek seviyeye, sıcaklığı ise 140 °C’ye ayarladıktan sonra 40 dakika kadar pişirme gerçekleştirin. Pişirme işlemi bitince, Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici soğuduktan sonra basıncını tahliye edin ve kapağını açın.
  13. Yemeğinizi servis tabağınıza alıp servis edin.
Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

MC 6056 I Gurme Şef™ Multi Cooker
10
  • Ön Tanımlı Program : 10
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Yes
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L
1.519 TL 1.349 TL
 Ayın Fırsatı
Üç Günlük İndirim
DO 6964 C Resital
3
  • Güç : 500 W
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • Kaydırmaz Altlık : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
579 TL 529 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.