Karpuz ve Misket Limonlu Dondurma Tarifi
Karpuz ve Misket Limonlu Dondurma Tarifi

Sıcak yaz günlerinin en sevileni buz gibi dondurmalar… Kendi mutfağınızda nefis yaz meyvesi karpuzla yapabileceğiniz bir dondurma tarifi veriyoruz!

Malzemeler:

  • 700 g karpuz  
  • 1 yemek kaşığı misket limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı misket limon suyu
  • Bir tutam deniz tuzu
  • Dondurma kalıbı
  • Dondurma çubuğu

Tarif:

  1. Karpuzları küçük küçük dilimleyip çekirdeklerini çıkarın.
  2. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsisine dizin ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümüne kaldırın.
  3. En az 5-6 saat derin dondurucuda bekletin.
  4. Lime limonun kabuğunu rendeleyin, ardından suyunu sıkın.
  5. Arçelik No Frost Buzdolabı’nda donan karpuzları çıkartın.
  6. Tüm karpuzları Arçelik Resital Blender içerisine alın.
  7. Üzerine lime kabuğu rendesi, lime suyu ve deniz tuzunu ilave edip Arçelik Resital Blender’ı çalıştırın.
  8. İyice homojen olduktan sonra bekletmeden dondurma kalıplarına paylaştırarak doldurun.
  9. Hepsini doldurduktan sonra dondurma çubuklarını ortalarına yerleştirin.
  10. Dondurmaları Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümüne kaldırın.
  11. 1 gece beklettikten sonra kalıplarından çıkartıp tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

284630 EI
6
  • Toplam Hacim (L) : 580 L
  • Ürün Rengi : Leke Tutmayan İnoks
  • FullFresh+ Teknolojisi : Var
  • Mavi Işık Teknolojisi : Var
  • Kahvaltılık 0 Derece Bölmesi : Var
9.010 TL
TB 6962 C Resital
0
  • Güç : 600 W
  • Hız Kademesi Ayarı : Var
  • Sürahi Malzemesi : Cam
  • Buz Kırma Fonksiyonu : Var
899 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.