Fırında Barbun Tarifi

 

Malzemeler:

    • 4 adet barbun balığı 
    • 3 adet kuru soğan
    • 2 adet jülyen doğranmış havuç 
    • 1 adet limon 
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 4 adet orta boy domates
    • 1 çay kaşığı deniz tuzu
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 adet limon suyu
    • 2 dal biberiye
    • 8 adet defne yaprağı 

Tarif:

    1. Balıkları iyice yıkayıp durulayın.
    2. Soğanları ve havuçları yıkayıp doğrayın.
    3. Fırın kabınıza soğan ve havuçları yerleştirin.
    4. Üzerine limon dilimlerini dizin.
    5. Ardından barbun balıklarınızı dizin. 
    6. Bir kasede zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyunu karıştırın.
    7. Bu karışımı balıkların üzerine gezdirin.
    8. En üste de defne yapraklarını dizin. 
    9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da, balıklar kızarıp renk alana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. 
    10. Sıcak olarak bekletmeden üzerine limon sıkıp servis edin.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

9670 CTG Grion
1
  • 360 Derece Isı Teknolojisi : Var
  • 3 Boyutlu Pişirme Özelliği : Var
  • Fırın Fonksiyon Adedi : 13
  • Teleskopik Ray Sistemi : 1 Seviye
  • Ürün Serisi : Symphony Tasarım
  • Fırın Rengi : Gri Cam Yüzey (Grion)
  • Fırın Hacmi : 71 L
4.799 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.