Etli Patates Yemeği Tarifi
Etli Patates Yemeği Tarifi

Tencere yemeklerinin en sevilenlerinden etli patates yemeğini gelin beraber yapalım!

Malzemeler:

  • 400 g kuşbaşı dana eti
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Üzeri için;

  • 5-6 dal maydanoz

Tarif:

  1. Patates ve havuçları yıkayıp kabuklarını soyun.
  2. Patatesleri küp küp, havuçları da yuvarlak doğrayın.
  3. Arçelik Ankastre Ocak'a döküm tencerenizi alın ve iyice ısıtın.
  4. İçerisine kuşbaşı eti alıp mühürleyin.
  5. Etlerin üzerine zeytinyağı ve havuçları ekleyip kavurmaya başlayın.
  6. Ardından patates ve sarımsakları da ilave edin.
  7. Kavurduğunuz malzemelerin üzerine biber salçasını, su, tuz ve baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
  8. Tencerenin kapağını kapatıp Arçelik Ankastre Ocak'ta orta ateşte pişmeye bırakın.
  9. Patates ve etlerin pişme durumunu kontrol edip ocağın altını kapatın.
  10. Üzerine Arçelik Resital Doğrayıcı’da doğradığınız maydanozları serpip etli patates yemeğinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 EG
0
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (Pişirme Alanı Genişletilmiş Ocak)
  • Ürün Rengi : Gri Cam Yüzey (Grion)
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
1.799 TL
DO 6964 C Resital
3
  • Güç : 500 W
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • Kaydırmaz Altlık : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
579 TL 529 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.