E-mail
Şifre
Sepetiniz şu an boş.
  Ürün -
Vitamin
Meyve Suyu
  • Çilek Suyu
  • Kavun Suyu
  • Elma Suyu
  • Portakal Suyu
  • Greyfurt Suyu
  • Üzüm Suyu
  • Domates Suyu
Sebze Suyu
  • Havuç Suyu
Doğal Meyveli Dondurma
  • Doğal Meyve Sorbesi
  • Yoğurtlu Dondurma
  • Geleneksel Dondurma
Yemek Pişirme
  • Üzüm Reçeli
  • Ketçap
Meyve Suyu
ÇİLEK SUYU

Çileğe kırmızı rengini veren likopen, yaşlanma etkilerini azaltarak bağışıklık ve dolaşım sistemini güçlendirir. Diğer meyvelerle karşılaştırıldığında hepsinden daha fazla C Vitamini içerir.Günde 5-6 çilek yemek günlük C vitamini dozunu karşılar.

1. Çilekleri saplarıyla birlikte yıkayarak hazırlayın. 2. Hazırladığınız çilekleri Arçelik Katı Meyve Sıkacağı'na yerleştirin Çileği sapıyla birlikte sıkın hem pratik olur hemde daha iyi kıvam verir.
Meyve Suyu
KAVUN SUYU

Kavun içeriğindeki C vitamini ve zengin karoteniyle yaşlanmayı önler ve yorgunluğu alır, potasyum ise böbrek fonksiyonlarını kuvvetlendirir ve yüksek tansiyona iyi gelir.

1. Kabuğunu soyunuz ve uygun büyüklükte kesiniz. 2. Hazırladığınız çilekleri Arçelik Katı Meyve Sıkacağı'na yerleştirin
Meyve Suyu
ELMA SUYU

Elma sadece vitamin ve mineral değil kanser önleyici içeriğe sahiptir. Pektinde bulunan lif kabızlığa ve ishale iyi gelir. Asitliği boşaltımı düzenler ve demir emilimini hızlandırır. Yapısındaki sitrik asit halsizliğe iyi gelir, cildi canlandırır.

1. Kabuklarıyla yıkayın. 2. Küçük parçalara ayırın. 3. Arçelik Katı Meyve Sıkacağı'na yerleştirin Elmalar çabuk oksitlendiği için hemen sıkılmalıdır. Sezon ve elma tipi Katı Meyve Sıkacağı’nın hızını ve köpük miktarını belirleyen bir etkendir.
Meyve Suyu
PORTAKAL SUYU

Portakal C Vitamini, flavonoid, beta-karoten içerir. Yaşlanmayı engeller, bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara ve kansere karşı direnci arttırır.

1. Soyun ve uygun parçalara ayırın. 2. Arçelik Katı Meyve Sıkacağı'na yerleştirin. Hazırladığınız suyu Katı Meyve Sıkacağı’ndan tekrar geçirirseniz daha berrak ve tortusuz bir karışım elde edersiniz.
Meyve Suyu
GREYFURT SUYU

Greyfurt C vitamini, potasyum, folik asit içerir ve düşük kalorisi ile diyetler için idealdir. Sitrik asit yorgunluğa iyi gelir ve kan pıhtılaşmasını önleyerek kolesterolü düşürür.

1. Meyveyi soyun. 2. Uygun büyüklükte keserek Arçelik Katı Meyve Sıkacağı'na yerleştirin. Elde edilen su miktarı greyfurtun tazeliğine göre değişir. Ekşiliği almak için armutla karıştırılması önerilir.
Meyve Suyu
ÜZÜM SUYU

Flavonoidlerin verdiği mor renk kan pıhtılaşmasını önler ve kalbi güçlendirir. İçerdiği mineraller kas gücünü arttırır ve sindirim sistemini rahatlatır.

1. Üzümleri yıkayın ve teker teker salkımından ayırıp Arçelik Katı Meyve Sıkacağı'na yerleştirin. 2. Posalarını tekrar makineye koymak makinenizin bozulmasına sebebiyet verebilir. Olgun üzümlerin yüzeyi beyaz tozla kaplıdır. Beyaz tozla kaplı üzümleri eşit bir şekilde dağıtmak faydalıdır.
Meyve Suyu
DOMATES SUYU

Domates Time Dergisi tarafından 10 sağlıklı yiyecekten biri seçilmiştir. Domateste bulunan likopen yaşlanma ve kansere karşi etkilidir. Düşük kalorili içeriği ile ideal diyet yiyeceği olmasının yanısıra yüksek tansiyon ve kan pıhtılaşmasını önler.

1. Sapı dahil uygun parçalara kesin. 2. Hazırladığınız domatesleri Arçelik Katı Meyve Sıkacağı'na yerleştirin. Kiraz Domatesi normal domatesten küçük olmasına rağmen besin değeri ve kalori bakımından yüksektir. Fakat her iki tipte genelde kalorisi düşük olduğu için diyet yapanlar için idealdir.
Sebze Suyu
HAVUÇ SUYU

Havuç beta-karoten deposudur (bir a vitamini türü), görüşü kuvvetlendirir, kanseri ve yaşlanmayı önler. Cilde iyi gelir.

1. Yıkayın ve ince uzun parçalara kesin. 2. Hazırlanmış havuçları Arçelik Katı Meyve Sıkacağı'na yerleştirin. 3. Havuç suyu 2. Kez Katı Meyve Sıkacağı’ndan geçirilirse, tortusuz berrak bir karışım elde edilir. Havucun portakal rengi fırçayı boyayabilir fakat başka malzeme eklendiğinde renk kendiliğinden kaybolacaktır.
Doğal Meyveli Dondurma
DOĞAL MEYVE SORBESİ

Portakal C Vitamini, flavonoid, beta-karoten içerir. Yaşlanmayı engeller, bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara ve kansere karşı direnci arttırır.

1. Soyun ve uygun parçalara ayırın. 2. Arçelik Katı Meyve Sıkacağı'na yerleştirin. Hazırladığınız suyu Katı Meyve Sıkacağı’ndan tekrar geçirirseniz daha berrak ve tortusuz bir karışım elde edersiniz.
Doğal Meyveli Dondurma
YOĞURTLU DONDURMA

Meyve suyunu yoğurtla karıştırarak yapılan dondurma. Malzemeler: 300ml ananas suyu, 1 küçük paket yoğurt, 3 çorba kaşığı konsantre süt

1. Ananas suyunu, yoğurt ve konsantre sütü hazırlayın. 2. Ananas suyunu yoğurt ve konsantre sütü karıştırın. 3. Buzluğa yerleştirip her 1-2 saatte bir karıştırıp tekrar buzluğa yerleştirin. Portakal ve ananas gibi ekşi meyveler sade yoğurtla yapılırsa yağı alınmış süt tozu veya kremayla yapılanlara göre daha lezzetli olur.
Doğal Meyveli Dondurma
GELENEKSEL DONDURMA

Yumurta, taze krema ve meyve suyu dondurmaya tadını, çeşnisini ve besin değerini katar. Malzemeler: 300ml çilek suyu, 5 kaşık yağı alınmış süt tozu, 3 kaşık konsantre süt, 1 yumurta sarısı, 100ml krema

1. Çilekleri yıkayıp suyunu çıkarın. 2. Yağı alınmış süt tozu, konsantre süt ve yumurta sarısını çilek suyuyla karıştırın. 3. Karışımı tencereye alarak kısık ateşte karıştırarak kaynatın ve soğumaya bırakın. 4. Kremayı kıvama gelinceye kadar çırpın. 5. Soğuyan karışıma ekleyin ve hızla karıştırın. 6. 3-4 saat buzlukta bekletin. Daha yumuşak dondurma elde etmek için 1-2 saatte bir kaşıkla karıştırıp tekrar buzluğa yerleştirin. Portakal ve ananas gibi ekşi meyveler sade yoğurtla yapılırsa yağı alınmış süt tozu veya kremayla yapılanlara göre daha lezzetli olur.
Yemek Pişirme
ÜZÜM REÇELİ

Malzemeler: 200gr üzüm, 100g şeker

1. Üzümleri yıkayıp salkımından ayırın. 2. Yağı alınmış süt tozu, konsantre süt ve yumurta sarısını çilek suyuyla karıştırın. Soğuk suya döktüğünüz reçel damlası dağılmıyorsa pişmiş demektir.
Yemek Pişirme
KETÇAP

Malzemeler: 3 domates, ½ soğan, 4 kaşık sirke, 3 kaşık bal, 1 kaşık nişasta, tuz, 1 defne yaprağı

1. Soğan ve domatesi yıkayıp Arçelik Katı Meyve Sıkacağı'na yerleştirin. 2. Karışıma nişastayı ekleyin. 3. Defne yaprağını ekleyip kaynatın. 4. Koyulaşınca bal, sirke ve tuzunu ekleyin. 5. Kaynamaya başlayınca altını kapatınız. 6. Defne yaprağını çıkarıp bir sişe içinde buzdolabında saklayınız. Ketçap buzdolabında 1 ay dayanır.